078 673 70 60 mac@ricard.nl

Hoe komt mijn order tot stand? Drukken of printen?HOE KOMT MIJN ORDER TOT STAND? PRINTEN VERSUS DRUKKEN

U ziet de termen waarschijnlijk regelmatig voorbijkomen, maar wat is eigenlijk het verschil tussen printen en drukken? Dit leggen wij u graag uit door u de kenmerken van beide technieken te verklappen. Zo heeft u een idee hoe uw order tot stand komt!

In het Engels wordt voor beide hetzelfde woord gebruikt: print. Maar de technieken zijn heel verschillend. Grofweg kan er een onderscheid gemaakt worden tussen drukken en printen (of digitaal drukken). Drukkers drukken de inkt met een pers op het papier. Bij white paper printing wordt de inkjettechnologie gebruikt, waarbij er hele kleine druppels inkt op het papier worden gespoten. De tonertechnologie gebruikt poeder dat elektrostatisch op papier gezet wordt.

Om iets te drukken moet de drukpers met zijn kleurtorens worden ingesteld. Dit kost veel tijd. Soms uren (afhankelijk van het soort drukwerk en de drukmethode). Dit maakt drukken voor kleine oplages relatief duur.

Bij printen is dit niet het geval, waardoor u al iets kunt produceren vanaf oplage één. In het geval van grote oplages is drukken meestal sneller en goedkoper.

(Offset) drukken Printen (of digitaal drukken)
Grote oplages Relatief kleine oplage
Hoge kwaliteit Variabele data
Bijzondere en verschillende papiersoorten mogelijk Grote posters
Grote formaten papier mogelijk

Specifieke vragen over uw eigen order? Neem contact met ons op!